srijeda, 6. siječnja 2016.

Tinejdžer zaludio Otok: Samo ga povreda ili nedisciplina mogu sputati

Mladi veznjak Tottenhama, Dele Alli, zaludio je Otok sjajni partijama ove sezone.
19-godišnjak se potpuno ustalio u timu Pijetlova, a uz to postao jedan od ključnih igrača. Čak je dogurao i do dresa Engleske, za koju je već bio i strijelac.
Jamie Carragher tvrdi da ako Dele Alli nastavi s odličnim igrama, trebao bi se naći u startnoj postavi Engleske na Euru 2016.

Mladi veznjak je postigao izjednačujući pogodak u sudaru Evertona i Tottenhama i tako postavio konačan rezultat 1:1. Proglašen je za igrača utakmice, nakon koje Jamie Carragher i Graeme Souness u "Super Sunday studiju" nisu mogli stati s pohvalama.
statistika
"Na svakom velikom takmičenju u dresu Engleske neko zablista. Sjetite se samo njegovog debija i pogotka protiv Francuske. Očekujem ga u startnoj postavi ako nastavi sa sjajnom formom. Kada se priča o Tottenhamu jasno je da je on jedan od najboljih pojedinaca", jasan je Carragher.

Bivši fudbaler Liverpoola zadivljen je Allijevom sposobnosti da igra kvalitetno na više pozicija na terenu.

"Kada je nosio dres MK Donsa igrao je na poziciji centralnog veznog. Kada je stigao u Premier ligu igrao je na istoj poziciji prvih nekoliko sedmice, nakon čega je prebačen na ofanzivniju poziciju iza napadača gdje je također veoma uspješne igre pružao", dodao je Carragher.
england-dele-alli
"Leđima je okrenut prema golu a igra u sredini terena, što pokazuje njegovu sposobnost praćenja i čitanja igre. S obzirom na njegove godine te sposobnosti i sposobnost da igra na više pozicija je izvanredna."

Souness također vjeruje da je Dele Alli izvanredan igrač i po njegovom mišljenju samo povreda ili loš odnos s igračima i štabom ga mogu spriječiti da postane igrač svjetske klase.

"Stvarno je zreo, spreman je preuzeti rizik na sebe. Mnogo trči s loptom, pokušava često da driblingom napravi višak i posjeduje sjajnu fizičku spremu. Ima 19 godina i poboljšava se iz utakmice u utakmicu. Mnogi se sigurno pitaju kako smo propustili ovakav talent? Ukoliko ne zadobije kakvu težu povredu i ako se ne umisli previše trebao bi da postane vrhunski igrač. On je klasičan primjer modernog igrača, pokriva cijeli teren, a uz to posjeduje sjajnu tehniku", zaključio je Souness.

Nema komentara:

Objavi komentar