ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Sunce još danas: U narednim danima naoblaka, kiša i niže temperature!

Nakon nekoliko lijepih, toplih i sunčanih dana u BiH dolazi nam oblačno vrijeme sa povremenom kišom i nešto nižim temperaturama.
Promjena vremena nas očekuje već danas poslijepodne i tokom noći. Očekuju se naoblaka, grmljavina i kiša.


``Doći će do pada temperatura, počevši od večeras, kada će iznad BiH preći jači frontalni poremećaj. Od kasnog poslijepodneva će biti pljuskova ponegdje na sjeveru Bosne, a tokom noći će također biti grmljavine i kiše na zapadu, sjeveru te istočnim i centralnim dijelovima Bosne. U četvrtak rano ujutro će biti pljuskova u Hercegovini i to je razlog pada temperature. Neće biti hladno, ali se ne mogu očekivati visoke temperature kao danas. Dramatičnog pada temperature neće biti``, izjavio je za portal Klix.ba meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Damir Šantić.

Nestabilno vrijeme u našoj zemlji će potrajati.

``U narednim danima neće biti sunčanog vremena, čeka nas dosta promjenljivo i oblačno vrijeme. Tako će biti već sutra, a u petak nas čeka umjerena naoblaka. Što se tiče subote, bit će naoblake, a u Hercegovini i pljuskova. U nedjelju će biti oblačno u cijeloj zemlji, a kiša će padati u Bosni. U ponedjeljak i utorak možemo očekivati dosta oblačno vrijeme``, rekao je Šantić.

Stabilnom sunčanom vremenu zasad nema naznaka.

``U narednih sedam dana neće biti sunčano``, jasan je bio Šantić.

Nema komentara:

Objavi komentar