ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

ČUDO U SRBIJI: Rodila se beba...



U porodilištu u selu Pasjane kod Gnjilana, koje je otvoreno sredstvima Vlade Srbije rođena je prva beba u Kosovskom pomoravlju nakon 15 godina, izjavio je direktor gnjilanskog Zdravstvenog centra Zoran Perić.


On je agenciji Beta rekao da se dječak težak četiri kilograma i njegova majka osjećaju dobro nakon porođaja kao i da ljekari u Pasjanu očekuju još porođaja već naredne nedjelje.

``Žene iz Kosovskog pomoravlja neće više morati da se porađaju u gradovima poput Kosovske Mitrovice, Niša ili Vranja. Porodilište u Pasjanu ima odlične uslove i vrhunske ljekare, a sve to zahvaljujući naporima Vlade Srbije, prvenstveno Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja, kao i predstavnika Srba u privremenim institucijama u Prištini``, kazao je Perić.

On je zahvalio Vladi Srbije na pomoći koju je pružila u otklanjanju tehničkih problema zbog kojih sala za porođaje u Pasjanu nije bila u funkciji nekoliko mjeseci.

Perić je dodao da će rad porodilišta u Pasjanu značajno doprinijeti opstanku Srba na prostoru Kosovskog pomoravlja, u kome se prema njegovim riječima, godišnje rodi oko 350 djece.

Porodilište u Pasjanu, u koje je Vlada Srbije uložila 35 miliona dinara, otvorio je 14. januara premijer Aleksandar Vučić na svečanosti kojoj su prisustvovali i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nema komentara:

Objavi komentar