subota, 28. studenoga 2015.

MIRALEM PJANIĆ SE OGLASIO: Evo šta misli o medijskim pričama da bi mogao preći u Barcelonu...

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igra svoju najbolju sezonu u dresu Rome, a njegovu ekipu večeras očekuje težak izazov, gostovanje kod Barcelone.
Pjanić je na press konferenciji povodom večerašnje utakmice grupne faze Lige prvaka između Barcelone i Rome govorio o svojim očekivanjima o ovom meču, interesovanju Barcelone…
"Nisam promijenio stil igranja. Drago mi je što sam preuzeo odgovornost i da ekipa sada igra puno bolje. Nadam se da ću sezonu završiti bez povreda, te u konačnici osvojiti trofej sa Romom. Čekam to godinama i učinit ću sve da to ove sezone ostvarimo", poručio je Pjanić na početku obraćanja medijima.
Bh. reprezentativac je svjestan da Romu sutra očekuje težak susret, ali vjeruje u svoju ekipu.
"Sutra nas očekuje teška utakmica. Barcelona je favorit grupe i oni rijetko gube bodove na svom terenu. Ipak, mi smo u prvom meču pokazali da imamo rješenja, da im znamo stvoriti probleme, a radili smo to presingom na igrača koji je u posjedu lopte", izjavio je Pjanić i dodao: "Na Nou Campu će biti drugačiji meč, ali smo odlučni u namjeri da ostvarimo pozitivan rezultat"
Pojedini svjetski mediji su prije par dana objavili informaciju da upravo Barcelona želi dovesti Pjanića u svoje redove.
"Uvijek je lijepo kada te povezuju sa timovima poput Barcelone, ali to su samo medijske priče. Ne obraćam previše pažnju na to i fokusiran sam na svoju igru. Kao što sam već rekao želim da ove sezone sa Romom stignem do trofeja", jasan je Miralem Pjanić.
Barcelona treba ugostiti Romu na “Nou Campu” u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka. Nakon četiri odigrana kola Barcelona je lider grupe sa 10 osvojenih bodova, a slijedi ih Roma sa 5, zatim Bayer sa četiri boda, te posljednjeplasirani BATE sa 3 osvojena boda.
Miralem Pjanić je postigao dva gola ove sezone u Ligi prvaka, dok je njegov saigrač u timu i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko postigao jedan gol.

Nema komentara:

Objavi komentar