nedjelja, 29. studenoga 2015.

Sanacija klizišta u Ripču i nastavak čišćenja kanala za oborinske vode u Kamenici i Založju

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević sa savjetnikom Smailom Toromanovićem obišao je danas nekoliko infrastrukturnih projekata čiju implementaciju sredstvima iz budžeta financira gradska uprava. U bihaćkom naselju Ripač-Podstrane gradska uprava je isfinancirala...
Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević sa savjetnikom Smailom Toromanovićem obišao je danas nekoliko infrastrukturnih projekata čiju implementaciju sredstvima iz budžeta financira gradska uprava. U bihaćkom naselju Ripač-Podstrane gradska uprava je isfinancirala izgradnju betonskog podzida i time sanirala klizište u dvorištu Vahida Talića koje je prije godinu dana ugrozilo kuću i članove porodice.
Zbog klizišta koje je aktivirano prošle godine Vahid Talić je sa članovima svoje porodice morao iseliti iz porodične kuće koju je ugrozio odron. Gradska uprava je zajedno s Fondom za sanaciju šteta od poplava, za sanaciju klizišta u njegovom dvorištu izdvojila 25 hiljada KM. Izgrađen je potporni zid kojim bi ovaj problem trebao biti trajno riješen.
„Gotovo da je cijela kuća bila zatrpana. Zahvalio bih se familiji i Vahidu koji su shvatili u kakvom su problemu pa smo ih uspjeli ubijediti da isele iz kuće. Grad Bihać im je plaćao najam u drugoj kući u kojoj su oni stanovali oko godinu dana“, kazao je gradonačelnik Galijašević.
Vahid je izrazio zadovoljstvo što su gradska uprava Bihaća i Fond za sanaciju šteta od poplava osigurali sredstva da se problem klizišta riješi, da njegova porodica u svojoj kući dalje živi bez straha.
„Bili smo u katastrofalnoj situaciji. Danas je to zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku odrađeno vrhunski. Klizište se desilo prije godinu dana. Štete su još vidljive na kući i u kući, u dvorištu. Još tri kuće su bile ugrožene ovim klizištem“, kaže Vahid Talić, mještanin Ripča - Podstrana.
Grad Bihać ima oko 70 kilometara kanala za odvodnju oborinskih voda, od čega je do sada očišćeno 45. Delegacija Grada obišla je kanal oborinskih voda u Založju prema Pivovari i sjeverni lateralni kanal na Kamenici u ulici Huseina ef. Karabegovića, u čije je čišćenje gradska uprava uložila oko 60 hiljada KM.
„Sjevernolateralni kanal je niz godina bio zakrčen, obrastao u šiblje i mještanima stvarao velike probleme. Zahvaljujem se gradskoj upravi i gradonačelniku Galijaševiću koji su ovaj kanal uvrstili u program i, kako vidite, kanal je očišćen na veliko zadovoljstvo mještana koji su svojim dolaskom pokazali spremnost da i dalje učestvuju u ovakvim projektima“, kaže Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica.

U čišćenje sjevernog lateralnog kanala na Kamenici dugog oko kilometar gradska uprava uložila je 26 hiljada KM.

Nema komentara:

Objavi komentar