četvrtak, 3. prosinca 2015.

UHVAĆEN PACOV DUG SKORO 1 METAR: Uzgojili ga u laboratoriji pa im pobjegao?! FOTO

Studenti medicine na jugoistoku Kine ostali su zaprepašteni kada su shvatili da pacov dug skoro 1 metar i težak oko 10 kilograma juri po njihovom kampusu!?
Četvorica pripadnika obezbjeđenja, svakinaoružan sa golemom zelenom mrežom, lovili su dok nisu uhvatili pacova mutanta. Sve se događalo u “Wenzhou Medical College” u provinciji Zhejiang u ponedjeljak, javili su kineski mediji. A čak i pripadnici osiguranja bili su, kako su priznali, pomalo uplašeni i nervozni, strahujući da bi ih životinja mogla ugristi.
Zavladala je prava panika, a opisuje se da su mnogi studenti doživjeli `najveći šok u svom životu`.
Proširile su se priče da je riječ o genetski modifikovanom pacovu, koji je pobjegao izlabosa, ali jedan profesor nastojao je smiriti učenike i medije, navodeći da nije ništa strašno u pitanju i da je riječ o jednom primjerku vrste coypu, koja je poznata i pod nazivom “gigantski riječni štakor”.
Nije sasvim jasno otkud se gigantski pacov našao u ovoj obrazovnoj instituciji. Neki sumnjaju da je možda u pitanju životinja s obližnje farme, ili da ju je neko držao kao `kućnog ljubimca`, pa pustio nakon što je postao prevelik.
Inače, ova vrsta pacova se u Kini jede, pa čak se i njeno meso izvozi u SAD, Tajland i Tajvan.

Nema komentara:

Objavi komentar